Muzeul de Artă Populară Constanța întâmpină sărbătorile de iarnă prin expoziția temporară tematică „Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou”.
Deschisă în holul central al muzeului pe toată perioadalunii decembrie și în prima parte a lui ianuarie, expoziția pune în valoare frumoasele costume populare de sărbătoare cu care se mergea la colindat, dar și jocurile cu măști specifice Anului Nou, precum Capra.
Costumele, de copii și de adulți, provin din diferite zone etnografice ale țării: Bistrița-Năsăud, Maramureș, Pădureni (Hunedoara),Suceava. Din expoziție nu lipsesc costumele de mascați, Steaua și Sorcova, dar nici clopoțeii și nici trăistuțele în care se puneau nucile, merele, colacii și covrigii primite la colindat.
Măștile de urâți, realizate din materiale naturale -lână, piei, câlți, fire textile, coarne de animale, lemn, boabe de fasole- își au și ele locul lor special în expoziție. Ele constituie surse de inspirație pentru elevii din școlile constănțene care participă la atelierele de pedagogie muzeală pe care instituția de cultură constănțeană le organizează și găzduiește în perioada 3-21 decembrie.