Atelierele muzeale cu tematică pascală de la Muzeul de Artă Populară Constanța, un mare succes.

Atelierele muzeale cu tematică pascală, organizate de Muzeul de Artă Populară Constanța, în această perioadă, se bucură de un real succes.

De mai bine de două săptămâni, instituția de cultură reprezintă o continuă sursă de inspirație pentru elevii de la școlile constănțene care vin să descopere simbolurile pascale de pe ouăle tradiționale, încondeiate cu chișița, ceară de albine și culori extrase din plante, prezente în expoziția de la parter.

Inspirați de ceea ce văd, ei au posibilitatea, în cadrul atelierelor cu tematică muzeală, coordonate de specialiștii Muzeului de Artă Populară Constanța, să picteze pe hârtie, decupată sub formă de ou, frumoasele motive tradiționale. Apoi lipesc micile lor creații pe cartoane colorate care devin felicitări cu tematică pascală, numai bune pentru a fi dăruite.

Pentru a-și realiza micile creații, copiii au nevoie de carton colorat, foarfecă, adeziv și hârtie creponată, dar mai ales de îndrumările specialiștilor muzeului care le explică simbolistica ouălor de Paște.

La finalul atelierelor muzeale, copiii se arată deosebit de încântați de micile lor creații.