Portul popular din Muscel-Argeș se definește prin cămășile bogat decorate, fotele țesute cu fir metalic și maramele din borangic, brodate cu mătase și „fir de aur”.
Opulența decorului se datorează influențelor exercitate de costumele boierești asupra portului tradițional și prezenței în zonă a atelierelor meșteșugărești încurajate de doamnele de la Curte și de însăși Regina Maria. Aici se lucrau, la comanda țăranilor înstăriți, piese de costum pentru ocazii ceremoniale.
Fota de mireasă din Muscel prezentată astăzi este lucrată în al doilea sfert al secolului al XX-lea și a fost achiziționată de Muzeul de Artă Populară Constanța în anul 2007, pentru completarea colecției de obiecte etnografice din această zonă.
Materialele din care este țesută fota sunt mătasea și lâna de culoare albă, iar alesătura este executată din fir metalic auriu. Pe două laturi prezintă registre late cu motive stelare încadrate în rețele de romburi. Câmpul din zona superioară este decorat cu romburi supradimensionate.