Croiul cămășii femeiești din Dobrogea de Sud se particularizează prin prezența plătcuței pe piept și spate, sub care sunt încrețite foile componente.
O altă particularitate a cămășii dobrogene este pânza țesută din bumbac cu dungi (”chirachie”), ceea ce constituie un element ornamental în sine.
Decorul alcătuit din motive florale și fitomorfe este dispus pe platcă („căptuf”) și pe piept și este realizat prin broderie în cruci.
Un element de originalitate al piesei prezentate este materialul întrebuințat pentru realizarea mânecilor – borangicul – țesut, de asemenea, învărgat. La baza acestora este adăugată o dantelă croșetată din bumbac. Mânecile sunt încheiate și prinse de corpul cămășii prin cheițe, având și scop decorativ.
Cămașa realizată la jumătatea sec. al XX-lea, a fost achiziționată în anul 1986 din localitatea Ostrov, județul Constanța.
Piesa face parte dintre obiectele de patrimoniu ale Muzeului de Artă Populară Constanța, etalate în expoziția temporară „Cămașa – piesă definitorie a costumului popular românesc”, deschisă până pe 30 iunie 2025.