În asteptarea Sărbătorilor de Iarnă. Concurs de măsti

Muzeul de Artă Populară va găzdui o expoziție cu măsti realizate după modele tradiționale românesti, de către elevii de la diferite școli constănțene

activitate masti

În întâmpinarea Sărbătorilor de Iarnă, muzeul nostru a organizat numeroase ateliere de creativitate alături de elevii școlilor partenere, care au manifestat un real interes si entuziasm în legătură cu participarea activă la inițierea în meșteșugurile populare.

Școlile ,,Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, ,,Remus Opreanu”  din Constanța sau alte școli din Năvodari și Mangalia sunt doar câteva dintre colaboratoarele noastre permanente.

Iar pentru ca micilor mestesugari să le fie recunoscute abilitatea și ingenuozitatea creativității, Muzeul de Artă Populară va organiza înainte de Crăciun o expoziție cu cele mai reușite dintre măștile realizate de elevi, care va putea fi admirată de vizitatori în toată perioada sărbătorilor.

Publicul vizitator este de asemenea invitat la o incursiune prin tradițiile dobrogene, reconstituite în cadrul expoziției temporare ,,Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou”.