Programul educativ „Atelierul de acasă”

Dragi elevi, cadre didactice, părinţi, iubitori ai tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, se reîntorc activităţile educative la Muzeul de Artă Populară Constanţa, nu oricum, ci adaptate la condiţiile actuale de pandemie.

Pentru că, deocamdată, la muzeu nu se pot relua activitățile practice cu grupuri de copii, le propunem şcolarilor cu vârstele cuprinse între 6 şi 12 ani să participe, de acasă, la programul educativ – „Atelierul de acasă!”.

Camera de activităţi de acasă, locul unde suntem cel mai în siguranţă, se va transforma, pentru câteva ore, în sala de creativitate de la muzeu.

Programul se va derula pe parcursul întregului an, iar activităţile propuse vor avea tematici legate de sărbătorile de peste an.

Copiii vor lucra exclusiv acasă, urmând ca obiectele confecţionate de ei să alcătuiască o mică expoziţie temporară.

Prima activitate – „Motive decorative tradiţionale pe ouă”

Pentru că Paştele se apropie cu paşi repezi, a venit vremea ca ouăle să fie vedetele acestei perioade cu o încărcătură simbolică mare pentru români.

În luna aprilie, vă provocăm să fiţi meşteri populari pentru o zi şi să realizaţi un ou pictat şi, însoţit de o etichetă cu numele vostru, şi să îl aduceţi la muzeu pentru a putea fi inclus în expoziţie.

Tot ce aveţi nevoie este un ou din polistiren de dimensiune medie, un băţ de frigăruie, o pensulă, tuburi de acuarele cu multe culori şi multă imaginaţie.


Termenul limită până când creaţiile pot fi aduse la muzeu este în săptămâna 19 – 23 aprilie 2021. Copiii participanţi vor fi răsplătiţi cu diplome şi cu recunoaşterea meritului de a fi mici creatori care îşi expun lucrările într-o expoziţie dedicată lor şi găzduită de muzeu.

Pentru nelămuriri şi alte detalii vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0241/616133, muzeograf Mihaela Dragomir.

Tipuri de motive decorative tradiționale pentru ouăle de Paști puteți găsi pe pagina de Facebook.