Muzeul de Artă Populară organizează în decursul anului scolar 2010-2011 activităti de pedagogie muzeală dedicate elevilor si prescolarilor.
Actiunile sunt orientate înspre formarea personalitătii copiilor si a identității lor etno-culturale, dar si înspre familiarizarea lor cu mediul muzeal, arta populară si mestesugurile traditionale, atât prin prezentări, cât si prin demonstratii si activităti practice:
Ateliere de creativitate cu tematică variată:
1. Învătăm să desenăm obiecte de artă populară. Copiii vor examina esantioane reprezentative artei populare (obiecte de ceramică, de lemn, piese de port popular, elemente de arhitectură traditională), si vor încerca să folosească desenul, colajul sau macheta pentru a reconstitui obiectele în mod artistic potrivit creativitătii lor.
2. Vrem sa fim mici mestesugari. Adevărati mestesugari din domeniile diferitelor ocupatii ale românilor, din variate zone ale tării, îi vor initia în propria lor profesie (confectionarea măstilor de Crăciun, încondeierea ouălor de Paste etc.), copiii reusind să-si însusească deprinderi si tehnici de pictură, olărit, sculptat, brodat etc.
3. Actiuni legate de diferite sărbători religioase (teatru de păpusi, cunoasterea sfintilor si a legendelor lor populare etc.)
Pentru informatii suplimentare si programarea activităților, scolile si gradinitele sunt rugate să contacteze specialistul muzeului, Alina Alboaei, la numărul de telefon al institutiei 0241616133 sau pe adresa de e-mail alina_alboaei@yahoo.com.