Expoziție de Felicitări și Mărțișoare realizate de copii

Muzeul de Artă Populară găzduiește  o expoziție inedită în perioada 1- 10 martie

atelier de creativitate martisoare

Continuând programul activităților de pedagogie muzeală, în luna februarie M.A.P. a invitat școlile și grădinițele partenere să participe la atelierele de creativitate dedicate sărbătorii Mărțișorului.

S-au alăturat proiectului nostru unități școlare dintre care enumerăm: Școala generală cu clasele I-VIII ,,Dan Barbilian”, Școala generală cu clasele I-VIII ,,Bogdan Petriceicu Hasdeu”, Școala generală cu clasele I-VIII ,,Aurel Vlaicu”, Colegiul Național de Arte ,,Regina Maria”, Grădinița ,,Norocel”, Liceul teoretic ,,Lucian Blaga” din Constanța, dar și Școala generală ,,Gala Galaction” din Mangalia, Școala generală ,,George Enescu” din Năvodari, Școala generală ,,Adrian V.Rădulescu” din Murfatlar, ș.a.

După ce au fost inițiați în semnificațiile și legendele legate de Mărțișor și de Baba Dochia, elevii au încercat să-și păstreze originalitatea în realizarea mărțișoarelor și a felicitărilor, apelând însă constant la modelele autentice oferite de către arta populară și expuse în cadrul expoziției de port popular românesc de sărbătoare.

Activitățile desfășurate au fost finalizate cu afișarea celor mai frumoase lucrări în cadrul unei expoziții aflate în holul central de la parterul muzeului.

expozitie martisoare